Waar vind je de beste fantasy boeken?

Het fantasy genre is nog altijd erg populair. Er worden dan ook nog veel boeken gekocht binnen dit leuke en veel gelezen genre. Maar waar kan je nog goede fantasy boeken leren ontdekken? Op websites natuurlijk. Een van die websites is Bestefantasyboeken.com, maar er zijn er nog veel andere natuurlijk. Een goede plek om fantasy boeken te ontdekken dus. In verschillende lijsten. Zo heb je de algemene lijst met fantasy boeken maar er zijn ook lijsten zoals die van de beste fantasy reeksen of fantasy boeken voor fans van Harry Potter, de populaire tovenaarsleerling van de schrijfster J.K. Rowling (die overigens nu onder een andere naam thrillers schrijft die ook veel worden gelezen).

Maar waarom is fantasy genre zo populair? Zoals de naam het een beetje aangeeft omdat het boeken met veel fantasie zijn. Ze hebben vaak ook een goede plot en interessante personages. Maar er is meer. Ze bevatten ook veel magie, wat veel mensen leuk vinden. Tovenaars en dergelijke. Gandalf bijvoorbeeld uit Lord of the Rings, maar je hebt er nog veel andere.

Maar wat zijn nu de populairste fantasy boeken die er zijn te vinden? The Lord of the Rings van de Britse schrijver Tolkien, of In de ban van de Ring in het Nederlands, is een van de meest populaire in het fantasy genre. Met de Gandalf die we zonet hebben vermeld. Maar je hebt ook Game Of Thrones natuurlijk, een van de beste fantasy boeken ooit. In de schaduw van de raaf van Anthony Ryan is ook erg goed, en bovendien meer recent. Ook recent en erg goed is the Way of Kings, spijtig genoeg niet vertaald in het Nederlands. Maar je hebt nog veel meer goede fantasy. Het boek De tuinen van de maan is er zo eentje, van de schrijver Steven Erikson. Of De macht van het zwaard, ook erg goed. Denk maar aan Het vuur van de draak, ook weer van Anthony Ryan. De lijst gaat verder en verder.

Een ander genre dat te vergelijken valt met fantasy is science fiction. Daarin heb je ook erg veel goede boeken, zoals het recente Duin of Dune in het Engels. Onlangs erg goed verfilmd. Andere goede sf boeken zijn bijvoorbeeld Hyperion en de boeken van Isaac Asimov zoals de Foundation boekenreeks of I, Robot of een van de vele andere boeken die hij heeft geschreven. E

en heel goede website om science fiction boeken te leren kennen is Sciencefictionboeken.com met lijsten zoals de beste science fiction boeken algemeen of de beste science fiction boeken series. Er is ook een lijst met science fiction boeken voor fantasy fans waar je ook veel interessante boeken kan vinden. Ender’s Game is zo’n boek. Het verenigt veel kenmerken van fantasy maar is tegelijk ook heel goede science fiction. Voor jongeren is het heel geschikt om te lezen. Een echte aanrader dus en een van de beste en meest verkochte science fiction boeken ooit.

Je hebt natuurlijk nog veel andere goede boeken in veel verschillende genres. Horror bijvoorbeeld of misdaadboeken. Ook allemaal erg populair. Net als detective boeken, zoals de boeken van de Britse schrijfster Agatha Christie met de bekende detective Hercule Poirot. Die worden ook erg veel gelezen. Maar er zijn zo veel goede boeken te ontdekken, in zoveel genres als je maar kan bedenken. Fantasy is er maar een onder vele al wordt het dan het meest gelezen.

Zo, hopelijk bezoek je de site eens en vind je een goed boek om te lezen. Misschien ontdek je zo wel je nieuwe favoriete fantasy boek. Want boeken lezen is een van de leukste dingen die ja kan doen thuis op de bank. Gezellig met een boekje. Altijd fijn om te doen. En fantasy is zeker een goede keuze als het op boeken aankomt. Even spannend als een thriller of angstaanjagend als een horror boek. Pak dus een boek vast en ontspan je lekker. Met In de ban van de Ring of een van de andere meesterwerken uit de fantasy.